Locaties
Frankrijk

Axat

De camping ligt op een kleine tien minuten lopen van het dorpje Axat. In het typisch franse dorpje Axat is een kleine supermarkt, een pin automaat en een café aanwezig. Het terras van het cafeetje ligt langs de rivier en tijdens een lekkere kop koffie komen de raftboten voorbij varen. De kleine straatjes die tegen de berg aan liggen geven het dorp een heel vriendelijk aanblik. Bij het oude station kun u nu met de trein een kleine tocht maken door de tunnels en de wijnvelden die deze streek in veelvoud heeft.

De camping

U verblijft op de camping Moulin de Pont d’Allies. De camping is vernoemd naar de oude watermolen, tegenwoordig de uitvals basis van Vos Outdoor. Op de camping staan de tenten gezellig bij elkaar, de kinderen hebben veel aanspraak met elkaar en kunnen al snel de helle camping over rennen. Het is een kleine overzichtelijke camping en de kinderen hebben geen probleem om hier de weg te vinden.

Langs de camping loopt de rivier de Aude. Dit is een snel stromende rivier, aan het einde van de middag ± om 17:00 uur zakt het water en kunnen de kinderen lekker pootje baden.

Er is een zwembad aan wezig op de camping. Bij de kantine van de camping heb je de mogelijkheid om een ijsje te kopen of iets te drinken. Verder is er de mogelijkheid om te internetten, tegen een kleine vergoeding.

Het sanitair van de camping ligt op een 50 meter lopen van de tenten. Het is een groot gebouw met gewone toiletten en douches. Voor het warme water hoef je niet extra te betalen. Er is ook een wasmachine aanwezig. Mocht je toch nog zelf willen wassen dan kan dat.

Faciliteiten

U beschikt over een ruime bungalowtent. Deze is ingericht met een eenpersoons bed en stretchers voor de kinderen. In het keukenblok vind u een koelkast met vriesvak. Een vierpits fornuis en natuurlijk de nodige potten en pannen en het gehele bestek zijn aanwezig.

Mocht u geen zin hebben om te koken dan kunt u aanschuiven op ons terras. Tegen een kleine vergoeding kunt u mee eten (volwassenen € 12,00, kinderen € 7,00). Het menu bestaat altijd uit drie gangen en is inclusief een lekkere streekwijn, limonade en water.

De omgeving

De omgeving van Axat bestaat uit de uitgestrekte wijnvelden van de Cote du Languedoc, maar ook de steile bergtoppen en diepe kloven van de Gorges du Calamus en de Pierre Lyss. De omgeving leent zich zeer goed voor onze activiteiten; klimmen, canyoning, via ferrata, raften.

Je zult ook versteld staan van het natuurschoon wat hier allemaal is.

Verder zijn er tal van excursiemogelijkheden: de oude vestingstad Carcassonne bezoeken of naar een van de vele Katharenburchten zoals Puilaurens. Een stukje verder liggen Perpignan, Andorra en zelfs het strand van de Middellandse Zee!